YB Dr. Maszlee Malik Meletakkan Jawatan sebagai Menteri Pendidikan

YB Dr. Maszlee Malik Meletakkan Jawatan sebagai Menteri Pendidikan ini bersumberkan daripada Sidang Media Khas, Kementerian Pendidikan Malaysia.

Berita yang sangat menyedihkan yang mana Dr. Maszlee Malik telah menyatakan secara rasmi bahawa beliau telah meletakkan jawatan yang selama ini disandang oleh beliau sejak 2018 yang lalu iaitu sebagai Menteri Pendidikan, Kementerian Pendidikan Malaysia berkuat kuasa pada hari esok, 3 Januari 2020.

Menteri Pendidikan, Maszlee Malik mengumumkan peletakan jawatannya dalam satu sidang media khas di Putrajaya petang ini.

Beliau berkata keputusan itu dibuat selepas pertemuan dengan Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad, yang beliau sifatkan sebagai seorang ayahanda.

“Saya dengan hati yang reda, dengan nasihat dari perdana menteri, saya Maszlee Malik dengan ini memulangkan jawatan saya sebagai menteri pendidikan berkuatkuasa 3 Januari,” katanya.

Bekas pensyarah yang kebelakangan ini kerap menjadi sasaran kritikan itu juga menyenaraikan pencapaian Kementerian Pendidikan sepanjang pengawasan beliau.

Sumber: MalaysiaKini

Berikut merupakan siaran langsung (live) daripada Facebook Rasmi Kementerian Pendidikan Malaysia sebentar tadi.

PENDAPAT PERIBADI ADMIN

Secara jujurnya admin berpendapat perletakan jawatan Dr Mazlee ni emrupakan satu kehilangan besar untuk rakyat Malaysia. Jadi admin secara peribadi menyokong usaha petition untuk kekalkan Dr Mazlee sebagai Menteri pendidikan.Jika anda juga setuju klik link dibawah:

I just signed the petition “Perdana Menteri: Kekalkan YB Maszlee Sebagai Menteri Pendidikan” and wanted to see if you could help by adding your name.Our goal is to reach 75,000 signatures and we need more support. You can read more and

sign the petition here: http://chng.it/YxDCyGKpkg

Penutup
Sekian, semoga perkongsian pada kali ini iaitu YB Dr. Maszlee Malik Meletakkan Jawatan sebagai Menteri Pendidikan memberikan informasi terkini kepada anda semua. Teruskan menyokong kami di t.me/ParentingMathsCgRajaei untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terbaik, terkini dan bermanfaat dari semasa ke semasa.

8 thoughts on “YB Dr. Maszlee Malik Meletakkan Jawatan sebagai Menteri Pendidikan”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *