Saya rasa nak nangis jer ni!

HaiΒ  Β  Β pembaca sekalianΒ 

Saya sebenarnya Rasa Nak Nangis je! 😭😭😭

Saya rasa nak nangis sebenarnya bila baca Puan Sufea ni komen kat pages Fb saya tadi.

huhu.

Harinikan saya dapati 90% anak-anak yang lemah matematik adalah disebabkan oleh masalah “Mental Block”. 

Pengalaman saya masa mengajar ada sesetengah pelajar ni, BELUM TENGOK SOALAN PUN ADA YG CAKAP SUSAH,tak boleh buat.

Ada juga yang cakap tak yah ajar lah cikgu ,kami memang tak faham kalau ajar pun.Masalah mental blockni kalau tak atasi sejak dari awal ianya akan jadi barah besar nanti. 

PERCAYALAH ianya akan jadi Barah besar..Pelajar camni buatlah apapun, ajarlah apa teknik sekalipun bagi dia susah, gagal, stress sahaja dalam kepala dia.

Yang menariknya saya dapati, anak yang lemah ni, bila kita berjaya ‘pecahkan mental Block’ yang ada dalam kepala dia tu, dia mampu untuk bangkit dengan cepat walaupun masa tinggal singkat sangat dah macam apa yang terjadi pada Anak Puan Sufiea ni.Anak Puan Sufea dari E naik ke C.

Ini anak Puan Sofiea tu. Muhammad Putra

πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

Ini result masa trial negeri .34 E tau.
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

Alhamdulilah ni result masa UPSR sebenar .C.
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

Bagi sesetengah orang C je pun. Tapi bagi ibu bapa yang ada anak sejak tahun 4,5 naik ke darjah 6 pun result masih E, dah habis pusatbtuisyen hantar pun E juga, cikgu pakar pun dah silih ganti pun dapat E juga, sampai cikgu pun boleh giveup tiba-tiba melonjak E ke C ni satu benda yang sangat besar.

Betulkan? Layak lah kalau nangis kan. Lagipun tak ada pun yang letak harapan.Sebab tu ibu bapa sentiasa kena bagi sokongan kat anak dikala waktu tu tak ada sorang pun percaya, tapi kita kena wajib sokong dan percaya.

Harap emel ini bagi motivasi untuk anda supaya tak menyerah kalah walaupun ada anak lemah sekarang.Rileks dan bersyukur anda berada dalam group Emel Maths Catch ni.Insya Alalh saya akan bantu melalui emel ni walaupun kita tak pernah bersua muka pun.Ramai dah berjaya .Nantikan emel saya seterusnya .

Harap posting ini bagi motivasi untuk anda supaya tak menyerah kalah walaupun ada anak lemah sekarang.

=============

Dapat Sesuatu?❀️

Saya harap perkongsian ini dapat membantu anak anda untuk UPGRADE RESULT MATEMATIK KEPADA LEBIH CEMERLANGπŸ˜ƒ

Petua untuk mengusai Matematik:

1.Kuasai Sifir dengan PANTAS

2.Buat 20 latihan setiap hari

3.Latihan yang sama perlu diulang-ulang walaupon dah betul

4.Menguasai Teknik Dengan Betul

ISU YANG BERLAKU HARINI saya dapati ramai ibu bapa nak bantu anak TAPI tak tahu cara nak bantu anak. Sebab tu modul panduan lengkap ni saya sertakan sekali cara panduan guna dan soalan-soalan di tunjukkan Jalan kerja langkah demi langkah.

Ada beberapa teknik yang biasa saya tunjukkan dalam Seminar saya masukkan dalam modul kalini antaranya teknik Ulat gonggok,teknik SBB dan lain-lain.

SETIAP TAHAP  mengandungi 5 Modul + Lebih dari 3000 soalan + Pelbagai aras soalan + pelbagai teknik mudah + Jalan Kerja Langkah Demi Langkah + Dwibahasa (Dual Language) + FREE kos pos + free bantuan support  dan banyak lagi :

*PROMO BULAN NI*😍

Harga Promo : RM99 sahaja dan free postage

(lepasni RM149 + Kos pos Laju bernilai RM15) 

Dapatkan disini : πŸ‘‡

www.mathscatch.com/mcr

www.mathscatch.com/mcr

www.mathscatch.com/mcr

Modulni Sesuai di guna selama Setahun secara berulang-ulangIkhlas dari , 

Cikgu Rajaei & Maths Catch Team

Dapatkan Modul 2020 disini www.mathscatch.com/mcr

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *